A fizikai sík

 - Az  egyéni tudat létezik. Mégpedig az any...
- Úgy beszélsz, mint egy hibbant exoterikus. Méghogy külvilág!

Sokat gondolkoztam azon, hogyan magyarázzam el nektek a fizikai síkot. Nektek, akik a fizikai síkon éltek. A legegyszerűbb az, ha azt mondom olyan, mint egy monitor.

Ha egy PC-s játékban öntudatra ébredne egy karaktered és megkérdené tőled, hogy mi a tér és az idő, mit mondanál neki? Ugyanazt, mint nekünk az (állítólagos, de soha meg nem erősített) angyalok.

Kezdjük ott, hogy a mai tudomány fordítva gondolkodik. Ők azt mondják, hogy ha valaminek van egy kezdete, akkor kell, hogy legyen vége is. Föntről azonban ez másképp van. Ha valaminek van vége, akkor kellett, hogy legyen kezdete is. A Teremtő alakja valóban egy valós teljesítményre utal, ám elképzelhető, hogy itt a magasabb dimenziós belépési pont megtörténtekor még nem is létezett az idő. Az akkor alakult ki, amikor föntről rázuhant egy olyan adatcsomag energia formában, amit képtelen volt az agya egyszerre feldolgozni.


- Mi a véleménye a világ keletkezéséről?
- Nem hamarkodnám el a választ, mert ez lehet hogy még a gombatrip.


Mivel föntről érkezett az adatcsomag, fölfelé nem fordulhatott segítségért. Marad a párhuzam és a Lenn. De mi van, ha addig ilyesmi senkinek meg sem fordult a fejében, hogy miért is kellene olyannak léteznie, hogy Lenn. Azaz semmilyen védelmi mechanizmus nem volt rá. De mi van Lenn? Addig nem volt semmi, ám ez a Semmi azért valaminek a része. Pont ahogy ha egy file megkérdezné tőled, hogy mi volt itt, mielőtt ő megteremtődött, te is azt mondanád neki, hogy semmi. Az univerzum hatalmas mérete holografikus tárolási értelemben elférne a tenyeredben. Szerinted a PS10 milyen elven működik majd? Csak egy kis fantázia kell hozzá vagy William Gibson. Hogy ez a Teremtő nézőpontjából egy létező technika újszerű megközelítésének használata volt-e vagy egy nulláról történő kialakulás, azt innen nem tudom megmondani (de az is lehet, hogy nem akarom). Lényeg az, hogy a hologramban két olyan keletkezett, hogy Tér és Idő. A Tér azért alakult ki, hogy legyen kapacitás az adatcsomag feldolgozására, az Idő pedig azért, mert mivel a dolgok egyszerre nem történhetnek, meg legyen a kapacitás az események egymásutániságára. Valaminek biztosítania kellett, ezért egyfajta térgörbületet kellett kialakítani és ezt a speciálisan meghajlított térgörbületet látjuk mi időnek.

- Hogy hívnak?
- Tom.
- Milyen Tom?
- Nemtom.

Az angyal - nevezzük így - de ezzel az erővel akár te is lehetsz angyal, ha egy ilyen holografikus játékba környezetbe lépnél, szóval az angyal ezt a tárolókapacitást létrehozta, majd abban a pillanatban az Eredményt számára is értelmezhető formában ki is vette. Azaz elhúzott vele a dolgára. Akik a Teremtőért könyörögnek és Rá várnak, csak egy olyan játékossal találkozhatnak, aki abba a helyzetbe került, hogy teljesen hitelesnek kell lennie. Annál hitelesebb dolog pedig nincs, ha bizonyítékod is van rá. Bizonyítékot azonban 3D-be nem nehéz keletkeztetni, mivel ha kénytelen elkezdődnie egy folyamatnak, hogy legyen vége is, annak a hologram automatizmusa miatt valahogy mindenképp el is kell kezdődnie.

Akik értik, amit eddig ide leírtam, most döbbenhetnek rá arra, hogy ha a jövőben az Eredmény megszületik, akkor a világnak gyakorlatilag vége.

És itt jön a képbe az én holovállalkozásom, mert a magánszektorban olyan nincs, hogy egy biztos piaci igényre ne jönne azonnal létre egy (holo)vállalkozás. A piaci verseny nagy barátjaként örömmel közlöm is, hogy bárki vallást helyezhet el a tárhelyeimre. Bár istennek lenni itt biztosan nem jelenti az örökkévalóságot, kérdezzétek csak meg Ozíriszt.


- Ezért téged ki fognak végezni.
- Kicsit belekontárkodtam a halálkutatásba, a hibáit kijavítgattam itt-ott és örömmel is közlöm Ügyfeleimnek, hogy az Önök halála után is végig hazai hálózaton szolgáltatunk.


- De mi a célod ezzel?
- Elképzeltem a világot úgy, mintha az egy holografikus játékprogram lenne és máris ott volt előttem a teljes kép. Már csak az adminfelületét kellett kitapasztalgatni.
- De eddg ilyen, hogy adminfelület nem is létezett. Senkinek eszébe nem jutott eddig az ilyesmi.
- Akkor érted, hogy a mi versenyünk egy vitorlás hadihajó és egy modern hadihajó versenyére hasonlít?


- De miért képzelted el így, hogy adminfelület?
- Rá lettem kényszerülve a visszatérésre. Kellett ahhoz, amit XD-ben csinálok egy normális világ. Meg a teljes nyugalom, hogy biztosítsam az Időt. Kell ugyanis a 3D idővonala a fenti melóimhoz. Vagyis az Idő biztosítása az első számú prioritás, a normális világ a második és a teljes nyugalom a harmadik. Most léptünk be a harmadikból a kettesbe. Jobb itt megtalálni a megoldást, mint megvárni az elsőt.
- De miért?
- Mert a tudatom fentről is érkezik és lentről is emelkedik és higgyétek el, jobb ha rátok lentről érkezik.
- De hogyan bizonyítod előttünk az istenséget?
- Teremtek valamit, ami eddig nem volt.
- Mi az?
- Az ésszerűség. Ami most azt mondatja velem, hogy amit itt lenn a tér és az idő, az ott egyenlő a mértékkel és az aránnyal.


- Akkor te olyasmi vagy ezoterikus értelemben, mint egy határon járó?
- Mégpedig minden határon.


- De hogyan fogod ezt érvényesíteni?
- A kényszer hatására.
- Erre építesz?
- Dehogy. Csak tudod a Ráció szereti pláne az ilyesmikre azért elkészíteni a B-tervet. Na ehhez kellett az adminrendszer.
- Vagyis még nem csináltál ilyet soha.
- Mondtam, hogy nálam a fővonalon minden élesben megy. Mindent most csinálunk először, csak eddig egy sem a saját síkomon ment.
- De milyen alapon?
- Jobb, ha mi választjuk meg, hogy hova essünk. Semmi bajunk a véletlennel, de jobb, ha minél később találkozunk vele.
- Mire játszol?
- Ha valaminek vége volt, kellett, hogy legyen eleje is.
- Ehhez teremteni kell.
- Már van több verzióm. Holoinstallációknak neveztem őket el.
- Szerinted a Tudomány mit szól ehhez?
- A Tudomány a Játék határait vizsgálja és szeretne erről minél többet megtudni.
- Ez mit jelent?
- Hogy van rá remény, hogy a saját nyelvükön is megy majd a kommunikáció. Csak az a gond, hogy ilyenkor mindig közbeszól a Vallás.

- Szerinted hogyan fog a gyakorlatban is működni a modern ember víziód?
- Jelenleg olyan 3100 ember van a méréseim szerint ezen a szinten a bolygón.
- 3100 azért kevés egy ilyen civilizációhoz.
- Vetített hologramokkal is menni fog.
- Kipótlod droidokkal a tömeget?
- Igen, csak jobb mindenkinek, ha gondolatban átállnak az ÉlményParkra.
- Miért?
- Ez tulajdonképp egy megszálló update. Javít egy bugot, ami miatt ezek megszállhatták az üres testeket.
- De az üres testek ürességet sugároznak.
- Ám nem abban a forradalmian új fejlesztésben, ami mégis életet sugároz bele. A forrása pedig a test gazdája.
- Azt mondod, hogy még a droidok is fejlettebbek lesznek, mint mi?
- Az csak a hardver. A szoftver már sokkal fejlettebb.

- Egy filozófus a hozzád legközelebbi érző lény?
- Már dolgozom a következő hullámfrissítésen.- Tehát ha jól értem a mögötted álló valós tartalom lényegében semmi?
- Ezért akarom megvárni vele a Valamit.