Értelmezés

 Az ember logikai alapú rációt használ a gondolkodáshoz. Ennek előnye, hogy apró információmorzsákból képes összerakni egy nagyobb képet és következtetni addig ismeretlen dolgokra. Hátránya, hogy erősen függ a rendelkezésre álló információktól, ami miatt manipulálhatóvá is válhat, illetve azok hiánya félre is viheti a következtetést.

Ha az ember meditálni kezd és nem marad a hit talaján, hanem meg is akarja érteni, mi is zajlik ilyenkor, annak technikáját meg kell tanulnia. Mindenek előtt súlyán és értékén kell kezelnie azt, milyen előzetes információk állnak rendelkezésére. Azok milyen anyagok, kitől származnak és milyen érdekek torzíthatják el.

Az előzetes információk ugyanis nagymértékben befolyásolhatják az érzékelés értelmezését. Ha beleszületsz egy kultúrkörbe, óhatatlan, hogy rád ragadnak olyan minták, amik alapját képezik a szubjektív gondolataidnak akkor is, ha a teljes objektivitásra törekszel. Ilyenek például az angyalok, amiket biztosan másképp magyarázna egy távol-keleti ember és másképp egy indián őslakos. Erre a tipikus esetpéldám egy igazi gyöngyszem, ahol a kissrácnak esélye sem volt másképp látni és értelmezni a megtapasztalást.
Ezért mondom, hogy otthon és egyedül. Ha az általad tapsztaltakat közönség elé viszed, annak először megfelelő értelmezési környezetet kell biztosítanod, hogy a közönség is értse és úgy értse, ahogy azt mondani szeretnéd. Különben ki fogja magának sajátítani egy kisebb-nagyobb csoport és magáénak fogja tekinteni azt is, amit mondjuk az egész emberiségnek üzennek. Ekkor az történik, hogy a csoport a saját igazságát fogja benne látni, amit el fognak utasítani azok, akik másban hisznek. Az üzenet pedig zárt körben marad.

Az emberi elme, ha nem készíted előtte fel erre, pánikkal fog reagálni arra, amit nem ért meg azonnal. Az egyik ilyen felkészítési technika a vallás, aminek vannak előre kidolgozott kliséi erre, például "az Úr szándékai kifürkészhetetlenek". A vallás nagymértékben épít a hitre, ami viszont irtózik a bizonyítástól. Ennek oka az, hogy a bizonyítás a Valóság eszköze, míg a hit az Álomé. A mágia alapja is az álmodás, azaz az álmodó meghatározza a szándékot, amit a mágia vezet a megvalósulásba. Az Álom Világait én a spirituális valóságnak nevezem, ahol nincsenek jelen a fizikai valóság szabályai. A fizikai valóságban viszont, ahol az emberek nem hisznek a varázslatban, csak a megfelelő szemmel lehet észrevenni ezt, kivéve azoknál az embereknél, akiknek sikerül áttörniük vagy kikerülniük ezt a blokkot, ami tulajdonképp megakadályozza azt, hogy itt mindenki varázsló legyen.
A másik dolog az, hogy az emberek láthatatlan kapcsolatban vannak egymással, ami hol szoros (ezt nevezzük csillagcsaládnak), hol távolabbi. Ha te egyedül elkezdesz meditálni, annak olyan járulékos hatása van, hogy ez azokra az emberekre, akiket az eggyel följebb szemében semi sem különböztet meg tőled is hatással lesz. Ha te erőszintre emelkedsz, akkor a hozzád legközelebbi pontokon élőkre amolyan szívóhatást fejtesz ki, akikre le is csapnak az ezoterikus mesterek, akik többet tudnak és látnak ebből mint te. Lehet, hogy te is ezért kezdtél meditálni, mert valakit a csillagcsaládodban egy ilyen csoportban beavattak. Ezek a csoportok ez után igyekeznek összegyűjteni a többi "másik te" embereit és akkor van baj, mint például az én esetemben, ha valaki ebből kiszabadul.

Ha nem a mesterek által kijelölt "másik te" lesz az adott fényklán csúcsán, hanem azt átveszi valaki, akire nem gyakorolnak kellő befolyást, akkor a többiek az új séma szerint rendeződnek át. Odajutni nem egy könnyű dolog, mert nagyon erős ellenszélben kell mozognod. Ezért nem tudnak az ébredők ébredni, mert akik a spirituális hatalmat gyakorolják, meg is szeretnék azt tartani és akik annak idején ezt a rendszert kicsiben elkezdték, nem igazán gondoltak abba bele, mi lesz, ha a kicsiből valamikor nagy lesz. Felhívnám a figyelmet arra, hogy amiről ebben és az előző bekezdésben beszéltem is nagymértékben hagyatkozik arra, én mit olvastam vagy hallottam a témáról, mert bizonyítékom nincs rá és a téma olyan kiterjedt, amit még nem volt lehetőségem a saját értelmezésemben újragondolni. Lehet, ha lenne rá elég időm és kapacitásom, hogy csak ezzel foglalkozzak, másképp magyaráznám, ám ennek hiányában marad az, hogy akik ebben a kultúrkörben élnek, érteni fogják. Különben azért használom az informatikai nyelvezetet erre a területre, mert azt egy olyan közös nyelvnek tekintem, amit más kultúrkörök tagjai is megértenek és át is tudják a mondandóját értelmezni a sajátjukéra.
Érdemes tehát minden olyat fenntartással kezelni, amiről úgy hisszük és tudjuk, hogy ez csak így lehet, mert ezt látjuk és tanultuk róla. Mindig nyitottnak kell az elmédnek lennie bármire, hisz az Álom világaiban nincsenek kötött szabályok. A törvényszerűségeket is lehet, hogy te magad alkotod, mert az elméd csak törvényekben képes gondolkodni, hisz azok a bizonyítás bástyái. Bármi és ezt hangsúlyozom, bármi történik a fejedben, a belső nyugalmad megtartod!

Mivel a magasabbdimenziós műveletek és érzékelés kívül esnek a megszokott világodon, a sok ismeretlen tényező biztosan nem tud azonnal logikai kapcsolatba állni. Vagy ha igen, meg kell tanulnod azt nem törvényekbe rögzíteni, különben olyan blokkot hozhatsz létre, ami megakaszthat utadon. A harmadik dimenzió ismeri a "később" fogalmát. Hagyni kell elég időt az értelmezésre és ez is a legjobb tanácsom, amit adhatok.