Megidézés

 Amikor először találkoztam ezzel, maradtam azon az úton, hogy minden információt ezzel kapcsolatban amit hallok vagy olvasok, a nem megrősített kategóriába tettem. Aztán ahogy haladtam előre, akkor sem törekedtem az azonnali megértésre, hanem hagytam, hogy lassan álljon össze a kép.

Kiderült számomra, hogy a megidézéssel bárki számára, aki rendelkezik a technikájával, lehetővé válik olyan szellemi lények segítségül hívása, akik erejét fel lehet használni a varázslatokhoz. Ez azonban ahhoz a logikai problémához vezetett, ami újabb kérdéseket és talányokat szült. Ha te holnap megidézel egy istent vagy egy istennőt, akkor ő, az isten (istennő) neked fog dolgozni, mint egy alvállalkozó? Akkor te ki vagy, ha istenek dolgoznak alád olyan ügyekben, amik többsége a te saját érdekeiddel és céljaiddal állnak szoros kapcsolatban?

A következő kérdés az, hogy ha ezek a lények mindig végrehajtják a szándékaidat, akkor ez azt jelenti, hogy kötelesek végrehajtani és nincs lehetőségük nemet mondani rá? Hiába van mellette az a kiegészítő információ, hogy mindent saját felelősségre teszel, pláne akkor, ha ettől a felelősségtől bizonyos mesterek (persze ez is saját felelősségre) mentesíteni tudnak. Lényeg a lényeg, itt arról van szó, hogy az idézéssel te, a kezdő, képes vagy nagy erejű mágiára olyan szellemi lények által, akik nem vizsgálják tetteid jogosságát. Akkor hol van ebben az ő felelősségük?

Amikor a kérdést mélyebben elkezdtem tanulmányozni, vettem kifejezetten ilyen tarot kártyákat és arra jutottam, ha az ember ezekkel dolgozik, akkor két körülmény lép fel. Az első az, hogy ha ezeket a kártyákat kihúzod, akkor nem önös érdekből cselekszel, hisz azzal, hogy nem tudhatod előre, milyen lapok jönnek ki, kivonod magad a saját érdekérvényesítésből. A másik pedig az, ha nem tudod, milyen lapok jönnek ki, akkor ki tudja? Ki irányítja? Ebben az esetben te ki vagy és milyen szereped van, milyen célból, kinek a szolgálatában és kinek az érdeke jelenik a tevékenységdben meg?

Ennek a témának a mélyebb tanulmányozása szorosan összefüggött egy másik terület tanulmányozásával, amihez elmondok egy érdekes történetet. Az egyik ezós csoportban, amikbe adat- és bizonyítékgyűjtés céljából mentem, kaptam egy papírlapot, amin különféle imák voltak. Nem vagyok megkeresztelve sem, azaz életemben először csináltam ilyesmit. Volt közöttük olyan, amire a társaságukban lévő, engem addig erősen lenéző kutya viselkedése hirtelen megváltozott és gyakorlatilag behódolt nekem. Egy másikra, ami pár szó eltéréssel megegyezett a Miatyánkkal, hirtelen nagy erejű energiapontok nyíltak meg körülöttem a térben és olyan minségű energia kezdett áramlani rám, amiben csak fürödtem. Ilyenkor a legtöbb ember azonnal megtér, nekem viszont felmerült egy gondolatom, ha a világ egy holografikus videojáték lenne, én is pont így csinálnám. Verbális kóddal tenném lehetővé a beavatottjaimnak, hogy bizonyos energiákat lehívhassanak maguknak.

Az Angyalok Fénye kártyával dolgozva aztán felmerült bennem a gyanú, hogy ezek talán nem is lények, hanem programok. Fogtam magam és abbahagytam a húzogatást, helyette az összes lapot kiterítettem magam elé és hónapokig így is maradtak. Amikor az emberek ilyesmivel találkoznak, azonnal elfogadják igazságnak a használati utasítást és ezek úgy rögzülnek, hogy eszükbe se jut, hogy ezeket talán másra és máshogy is lehetne használni. Nézzük, mit tudunk róla. Meg tudjuk, hogy ezekkel üzenni tudnak nekünk és csak egyirányú kommunikációt tesz lehetővé. Ám az üzenethez tolmács kell, aki vagy jó tolmács vagy rossz tolmács. Ugyanis minden lapnak két jelentése van és ehhez kell a szakember, aki kideríti, az esetedben melyik jelentéshez kell nyúlnia, mi is az üzenet és milyen történet állhat ezekből össze.

Ezek a kártyák nem jóslásra vannak, hisz a jövő ismerete befolyásolja a viselkedésedet, ráadásul csökkenti is az élményfokot. ahogy ők látják fönn. Itt lenn pedig hatalmat ad, hisz egy veszély elkerülése is az. Ha tehát a világ egy holografikus videojáték, akkor a tarot kártyák nem lehetnek mások, mint olyan kezdetleges konzolok, amikkel interakcióba lehet lépni a világgal. Mégpedig olyan konzolok, amiket a jónép monitorként használ. Ezen a gondolatmeneten tovább haladva aztán kifejlesztettem a saját programozói kártyáimat, amik bár ugyanezt a kezdetleges technológiát használják, kétirányú kommunikációt tesznek lehetővé, amihez nem kell tolmács. Pláne úgy nem, hogy ezeket a kártyákat a mi világunkhoz hangoltam, nincsenek rajtuk rejtélyes szövegek, hanem olyan instrukciók, amiket te is megértesz, mert az összefüggések a te gondolatidban állnak össze. Mert az a gyanú is felmerült bennem, ha a sorsodba az is belelát, akihez mint kártyajós fordulsz, akkor ha létezik egy globális energialopó hálózat, akik az értékes energiákra vadásznak, simán tudomást szerezhetnek így rólad.

Folytatva a megidézésekkel kapcsolatos munkát eljutottam Mihály Arkangyalhoz, aki azonnal ott termett és kardjával levágta rólam azokat a dolgokat, amik már nem szolgálták tovább a felettes én szükségleteit. Amikor még nem tudtam ezekről semmit, és ezeket, mint a tudományos szemléletű ezoterikus kutatásban használtam, azaz a megfigyelés tárgyát képezték, egészen más hangulatuk volt, mint később, mert tele voltak jóindulató feltételezésekkel azzal kapcsolatban, hogy a fenti világnak és nekem közös céljaink vannak. Lehet, hogy a céljaink közösek, ám meggyőződtem arról is, hogy nagyon nagy az esélye annak, hogy azonos fogalmak alatt a felek akár teljesen mást is érthetnek. Ez azt is jelenti, hogy akár egészen mást is akarhatnak. Kiderült az is számomra, hogy ezeknek a megidézett lényeknek (akik szemében ezek az idézések olyanok, mintha téged munakügyben felhívnának telefonon) halvány fogalmuk sincs a világunkról, annak működéséről és az is, hogy nem is igazán érdekli őket.

Te az ő szemükben olyasmi lehetsz, mint a te szemedben az idióta őslakosok, akik leborulnak az öngyújtó előtt és örömmel dolgoznak neked mit sem tudva arról, mi is az a profit. Azt tudtad, hogy a rabszolgákra vadászó fehérek be se tették a lábukat Afrikába? Egy Afrika melletti szigetről szerezték be a rabszolgákat úgy, hogy bizniszeltek a törzsfőnökökkel, akik a számukra kellemetlen figurákat, a hadifoglyaikat és a hülyéket összegyűjtötték és időnként oda szállították őket. Erről valahogy mindig elfeledkeznek az öntudatos fekete aktivisták, akik csak a fehér emberben látják minden rossz forrását és közben nem akarnak mást, mint nagy tömegben fehér emberek lenni és élvezni a fehér ember vívmányait. Ugyanez zajlik szerintem itt is. Fogalmad sincs, mit csinálsz, csak megbízol azokban, akiknek szintén fogalmuk sincs arról, milyen rendszer részei és az egészet egy angyalkás légkör övezi, amiben valakik nagyon jól járnak.

Nos én úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben saját fejlesztésekbe kezdek. Saját tarot kártyák, saját technológia kifejlesztése, saját programnyelvek megalkotása, önálló holo operációs rendszer létrehozása. A megidézésnél is sokkal jobban jársz, ha Winston Wolfot idézed meg, aki képben van és tudja is, mint mondjuk Gábriel Akrangyalt, aki amúgy nagy ívben szarik arra, hogy te sok pénzt akarsz magadnak. Fogadjunk, hogy ez alatt a pár perc alatt képes volt nagyot fordulni veled a világ!