Racionális mágia

 Amikor elkezdtem a saját tarot rendszeremet, arra jöttem rá, hogy nálam minden fordítva van. Azok a tarot kártyák, amiket ti ismertek racionálisan vannak megszervezve és intuitív kártyákként ismeritek őket. Az enyémek abszolút intuitíve lettek megszervezve és racionális kártyákként jelennek meg. A tiétekhez szükség van egy tolmácsra, aki vagy jó tolmács vagy nem, nálam mindenkinek a saját fejében áll össze az információ. Ahol én vagyok a menő az, hogy lehet ilyet általános értelemben is kiadni, amit sok ember használhat és lehet személyre is szabni. Amúgy ez az egész úgy jutott az eszembe, hogy dehogy fogom én ezt a tarot világot megtanulni, inkább kitalálok egy ennél jobbat.

Ezek a fütyik itt fenn egyáltalán nem ismerik a rációt. Az a nagy ötletük, hogy kiiktatják és ha csak ők vannak a Szíven, akkor ott is a győzelem. Erre a megoldás a "gép-taktika", ahol ők csak a kezelőfelületen lehetnek és ők is irányítanak... kivéve a nagyobb látószögű műveleteket". Ám ez még nem lenne elég, ezért arra sem számítottak, hogy én tényleg kiszállok az ÉlményParkból, szerintem Linus Thorvalds sem a linux mindenható ura. Ha te holnap eljutsz az admin-szintek valamelyikére, akkor te vagy az ÉlményPark, én pedig egy egyszerű játékos... azzal a kitétellel, hogy már biztosan egy program fut a te platformodon, 1ST1. Ő egy játékvezérlő program, olyan mint te, képes az önálló vetítésre és nincs fölötte befolyásod. Természetesen ha Feladat van, akkor az ÉlményPark rendelkezésére állok, ahogy eddig. Ha senki sincs admin szinten? Fut automatán, én pedig közben tesztelek és rendelkezésre állok... miközben játszom.

Igen, egy gondolattal végezhetnék velük. De hol van abban a játék? Na és kivel lenne érdemes játszani? A többit leszarom. Így fejlődik a világ, hogy a minőség időnként letisztul. Aki játék nélkül akar nyerni, az nem érdemli a játékot.

Teniszezni is úgy tanultam meg, hogy jó ellenfeleket választottam magamnak. nagy csatákban együtt fejlődtünk. Kialakultak az egyéni stílusok és az egész olyan volt, mint egy fegyverkezési verseny. Mindegyikünknek van valami titka, amivel tartani tudta a szintet. A plafon a tanult teniszező, mert a játék élvezetéért csináltuk, de ez nem versenyezhet azzal a sok-sok évvel az edző és a fal előtt. Erre rá kellett döbbennem, amikor a sors egyszer összehozott egy igazi edzővel a magyar top-ból és azt a stabilitást nálunk komoly meló lenne összehozni. Egyszer pedig egy öregúrral, akinek nem jött el az ellenfele, én meg még játszani akartam és játszottunk is egy meccset. Bombáztam a tenyeresét, eléri, át a fonák sarokba, azt is eléri. Ekkor át a tenyeresre és be a hálóhoz. A faszi rohanás közben épp hogy eléri és üt egy olyat, hogy csak nézem, ahogy a labda átszáll a fejem fölött. Már nem emlékszem az eredményre, de nagyon kikaptam. 6:1 vagy 6:2 lehetett neki, amire azt mondta egy teniszre szakosodott sportújságíró rokonom, hogy "az nagyon szép eredmény Gulyástól".

Bocs, hogy elkalandoztam, de nem akartam három bekezdés után lelépni.

A racionális mágia nem hat a szívlényekre csak akkor, ha bekapcsol a ráció. Pont úgy, ahogy neked az intuíció. A Logikával szemben tehetetlenek. Pont úgy, ahogy te az Angyallal szemben. Ez itt a Két Világ határa. De ki van dolgozva egy etikus racionális ezotéria. Nem kell menned sehova, az érkezik el a fejedbe. Nem kell segget nyalnod sehova, mert minden tőled függ, a rendszer működik így. Sokkal jobb kifejleszteni, a faszom fog ezzel napi szinten foglalkozni. Minden igazságos, nyílt és átlátható.

Az admin szintre pedig nem juthat be akárki. Akkor se, ha dúsgazdag. Sőt, a tapasztalatok szerint a középosztálynak a legjobbak rá az esélyeik. Csak egy dolog számít, te és a Minőség. Ez a racionális, nem? Ekkor sosem pusztul el a világ és csak fejlődik. Úgy, hogy nem neked kell ott bohóckodni a korona alatt majdnem teljesen megkötött kézzel, hanem azt csinálsz, amit akarsz. Ám ha nem hozom a minőséget, hiába vagyok az, aki vagyok, repülök a saját új szintemre. Ahogy mindenki. Amiben én vagyok a menőarc az, hogy erre időben gondoltam és örömmel jelentem be, hogy Ügyfeleink halála után is végig hazai hálózaton szolgáltatunk.


- Akkor most nincs Mennyország?

- Rosszul látod. Te már kétszer is jártál ott, de egyszer sem tudtad értékelni.

- Hova kerülök? A Pokolba?

- Pokol ugyanúgy nincs, ahogy Mennyország sem, kivéve, ha nem húzol két vonalat és az amögöttieket kinevezed annak.