Technológia

Az idegenek melletti egyik fő érv a technológiai fejlettségük. Ezen a példán át jól el is tudok magyarázni valamit a leboruláshoz szoktatott lelketeknek.

Annak idején, amikor a meditációmba terelést intézők szándéka és az én szándékom, aki nem tudta, hogy meditációba akarják terelni teljesen ellentétes irányba tartottak. Igyekeztem mindenféle kreatív megoldásokat találni arra, hogy legyen bevételem és eközben olyan pénzügyi közegbe kerültem, ahol csillogó szemekkel sztároltak valakit, aki gyorsan jutott sok pénzhez úgy, hogy átvert egy csomó nyugdíjast. Kimaradt az, hogy azt vizsgálják, az illető hogyan jutott a pénzhez. Egy ilyen közegben engem néznek gyengének és hülyének, ti meg nem látjátok időben, mindez társadalmi szointen hova vezet.

Az idegenek is hasonló problémában voltak, amikor egy régen volt galaktikus birodalom összeomlott és kialakultak ezek a társadalmak, amik vallásszinten utasítják el a fegyvereket és a technológiát. Ám ebből a korból rajtuk maradt egy rakás technológia. Mivel ezek a társadalmak erősen vallásközpontúak, a technológiájuk is vallási töltést vett. Nincsenek gyáraik, energiából sűrítenek anyagot és halvány fogalmuk sincs, ezek hogy működnek. Az emberiség ilyen értelemben egy kincsesbénya nekik, amivel egy bibi van, amit úgy jellemeznék, mintha high-tech gőzgépeket működtetne egy társadalom. Az űrhajóink (végülis azok az interkontinentális ballisztikus rakéták robbanófejei helyén lévő kis kupolák) lényegében vitorláshajók, de a mieink és a saját találmányunk. A techológiánk azonban - főleg kinti szemmel - elképesztően gyorsan fejlődik.

És itt lép be a képbe az USA-t szétfeszítő kérdés, amibe rengeteg földi és idegen érdek keveredik. Az olajból lesz a benzin, ami egy fejlettebb gőzt jelent a gépeinkbe. Ha én máról holnapra kijönnék az ingyen energiával, attól egy csapásra összeomlana a jelenlegi világrend. Amivel viszont az a baj, hogy a meghatározó tényezők túlságosan az olajhoz kötötték gazdagságukat, de még az olyan újító elméket is hazavágná, mint Elon Musk. Ez nem lehet érdeke egy olyan embernek, aki ezt a világot akarja az isteni rezgésszintre vinni. Ám a probléma attól még probléma marad. Emlékezz vissza a 20 évvel ezelőtti mobiltelefonodra és nézz rá a maira. Az olajalapú meghajtás technológiája több, mint 100 éves!

Az ingyen energia hazavágná Oroszországot is, akiknek a három fő exportcikkük az energiához kötődik. Ebben a játékban senki sem a szövetségesem, aki rövid távon gondolkodik. Egy kormányzatnak, pláne a demokratikusoknak ott a 4 év a szemük előtt, kötelességük rövid távon gondolkodni. Az, hogy itt egy technológiai dimenzióváltás következzen be, itt senkinek sem érdeke azokon kívül, akik nem lekötelezettjei a globális rendszernek. Akiknek a globális rendszer erőforrásaival kellene szembe nézniük úgy, hogy kis túlzással már az erdőben élnek. Annyi, de annyi hülyeséget és átgondolatlanságot láttam, ami ide juttatta a helyzetet, hogy a megoldásban sem láttam túl sok esélyt arra, hogy azt ők fogják prezentálni.

Az idegen érdeket nehéz megérteni elsőre. Azért nem, mert itt magántulajdon van, kinn meg nincs. Kinn kollektívák képeznek társadalmakat és a föld nem képezi tulajdon tárgyát. Ilyen megközelítésben minket úgy kezelnek, ahogy mi a repülőinkre nyilazó elzárt indiántörzseket, de a kinti politikai helyzet épp változik egy új erő belépésével, akiket amúgy a tudatommal egészen a központjukig lépve azonnal lecsaptam. A jellegüket a Csillagkapu sorozatban remekül ábrázolták. Ez az új banda egyáltalán nem tűnt partyarcnak és az ilyennel jobb azonnal végezni, mint később. Nem, még én sem tudom, hogy akkor most mi legyen, de pont az ilyen esetekre már felkészülve a saját sugaramat követem és ha beletalálkozom a történetbe a földi síkon is, akkor improvizálok. Na a lényeg, az idegen érdek az, hogy a Földön ne legyenek feyverek és ezért cserébe technológiát kínálnak, amire az ő érdekeket nem ismerő lelkük várta a lelkesedést. 

Amikor rájöttek, hogy ez nem fog menni, elindították a globális megszállást, mint elkerülhetetlen lépésüket a probléma megoldására. Ám ez azt is jelenti, hogy a földi űrkutatásba is belepofáznak, amire méltatlanok, mert ők az űrtechnológiát is másoktól kapták. Egy mauritániai mondhatja egy csúcskategóriás Mercedes-re, hogy földi és ő is földi, de nem mondhatja el magáról, hogy ő is készíti. Ez pedig kiütötte a biztosítékot a hierarchiáktól duzzadó világukban egy igen magas hierarchiánál, akiknek meg az a problémájuk, hogy védenceik úgy jutottak saját erejükből ki az űrbe, hogy épp egy fegyveren kísérleteztek. 

 

 

Nem beszélve a bevásárlóközpont ámulatot keltő parfümblokka utáni hentespult látványáról. Van kábé 300 évem a helyzet rendezésére, ami nem tűnik kevésnek, ha az emberiség kikerül ez alól a feudális megszállás alól. Az idegenek helyében én sem adnám a vezetést ezek kezébe, azaz rákényszerülök valamire, amire amúgy a fél bolygó vár. Ami új ebben a nagy kísérlezetésben, hogy először került fehér ember ilyen helyzetbe. Olyan, akinek megvannak a saját elképzelései, nem beszélve a dimenziószintjéről.

A dilemma a következő. A technológiai áttöréshez meg kell várni magát az áttörést. Ám az áttörés soha nem következik be, mert a tervek a trezorokban landolnak (vagy az örök vadászmezőkre a feltalálóval együtt). A Tőzsde a legkisebb műveletre azonnal összeomlik, mert minden az olajra épül. Eközben a Föld népessége (Afrikában, Indiában és az arab térségben) drámaian megemelkedik és nem ott, ahol a földi technológia megszületett, viszont ettől mindenképp összeomlik a globális civilizáció. Az emberek a kollektív megszállás miatt erre ráadásul egyre kevésbé használják az eszüket és válnak nyitottabbá a populizmusra. Akik mögött olyan spirituális erők vannak, akik főnökei ugyanazok az idegenek, akik amúgy nem léteznek. Az embereket úgy terelik, hogy ne legyen választásuk, még ha választásokat tartanak, akkor sem.

A helyzet rendkívül komplex és nem hinném, hogy egy Chavez féle figura felbukkanása lenne rá a megoldás, amit az USA 4 harcos év után ki tudott védeni.


Föld Program